Kategorie

Nowa oferta zestawów AVT
Pobierz ofertę kitów AVT
Kanał Serwis AVT
kanał YouTube Serwisu AVT, filmy instruktażowe do zestawów AVT
Zamawiaj bieżące i archiwalne czasopisma AVT na UlubionyKiosk.pl
Praktyczny Kurs Elektroniki publikowany na łamach czasopism Młody Technik i Elektronika dla Wszystkich

Polityka prywatności

  1. AVT-Korporacja Sp. z o.o. przywiązuje szczególną wagę do ochrony prywatności użytkowników Serwisów internetowych, których jest wydawcą i bezpieczeństwa przetwarzania ich danych osobowych.
  2. Dane osobowe użytkowników Serwisów zawarte w formularzach rejestracyjnych oraz dane osobowe zgromadzone automatycznie są przetwarzane z zachowaniem wymogów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.), oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002r. Nr 144, poz. 1204). Użytkownikom przysługuje prawo wglądu do dotyczących ich danych osobowych oraz prawo do ich poprawiania. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić ani usunąć.
  3. Dane osobowe użytkowników Serwisów zawarte w formularzach rejestracyjnych przetwarzane będą przez AVT-Korporacja Sp. z o.o. wyłącznie w celach realizacji usług świadczonych w Serwisach i w celach wskazanych w formularzach rejestracyjnych dotyczących konkretnych usług oferowanych przez Serwisy. Nadto mogą być one przetwarzane, za zgodą użytkowników, w prawnie usprawiedliwionych celach AVT-Korporacja Sp. z o.o., w tym marketingu bezpośredniego własnych produktów i usług AVT-Korporacja Sp. z o.o. oraz firm z nią współpracujących. Administratorem danych osobowych jest AVT-Korporacja Sp. z o.o.
  4. AVT-Korporacja Sp. z o.o. nie przekazuje i nie dokonuje obrotu (nie sprzedaje, nie użycza) danych osobowych użytkowników Serwisów innym osobom lub instytucjom, bez zgody użytkownika. Przetwarzane przez AVT-Korporacja Sp. z o.o. dane osobowe użytkowników Serwisów mogą zostać udostępnione uprawnionym organom państwa na ich żądanie, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań lub osobom trzecim na podstawie orzeczeń organów państwa.
  5. AVT-Korporacja Sp. z o.o. gromadzi informacje pozyskiwane automatycznie, dotyczące adresów IP użytkowników odwiedzających Serwisy i korzystających z usług świadczonych w ramach Serwisów. Zebrane w ten sposób informacje służą administrowaniu Serwisami, okresowym analizom statystyki odwiedzin, ustaleniu, które strony odwiedzane są najczęściej, określeniu poziomu funkcjonalności stron Serwisów. Informacje dotyczące IP użytkowników mogą zostać przekazane uprawnionym organom państwa, na ich żądanie na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań lub osobom trzecim na podstawie orzeczeń organów państwa.
  6. Polityka stosuje mechanizm tzw. cookies tj. plików przechowywanych na dysku komputera użytkownika. Przez używanie Stron AVT Korporacja Sp. z o.o. wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Stron AVT Korporacja Sp. z o.o.
    AVT Korporacja Sp z o.o. używa ciasteczek w różnych celach:
    • by Strony AVT Korporacja Sp z .o.o. działały szybciej i były łatwiejsze w użyciu,
    • aby lepiej dopasować treści i reklamy dostępne na Stronach AVT Korporacja Sp. z o.o. do Twoich oczekiwań i zainteresowań,
    • do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć jak ludzie używają naszych stron i pomagają w poprawianiu ich funkcjonalności i zawartości.
    Na Stronach AVT Korporacja Sp. z o.o. mogą być używane dwa rodzaje ciasteczek - sesyjne oraz stałe. Te pierwsze pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas korzystania ze Stron AVT Korporacja Sp. z o.o.. Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu kiedy je usuniesz.
    Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.
  7. Serwisy zwierają odnośniki/linki do innych stron WWW. AVT-Korporacja Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach.
  8. Pytania i wątpliwości w zakresie polityki prywatności użytkownicy Serwisów administrowanych przez AVT Korporacja Sp. z o.o. mogą zgłaszać poprzez adres e-mail: avt@avt.pl
  9. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na stronie avt.pl/polityka-prywatnosci.